En af Danmarks største solcelleparker, Nørhede-Hjortmose tæt på Ringkøbing, opnår ”ready-to-build” status

GreenGo Energy har sammen med sin tyske partner Encavis AG opnået “ready to build” status på det kommende +270 hektar store solcelleanlæg tæt på Ringkøbing. Anlægget bliver et af de største i Danmark.

Solcellepark nær Ringkøbing

En af Danmarks største solcelleparker, Nørhede-Hjortmose ved Ringkøbing, er med stemplet ”ready to build” nu et markant skridt tættere på at blive realiseret i fuld skala.

Solcelleparken har en kapacitet på 132 MW svarende til 42.000 husstandes elforbrug og vil samtidig fjerne en tilsvarende markant CO2-udledning fra den danske energiproduktion. Projektet har været på tegnebrættet i flere år, og adm. direktør Karsten Nielsen fra danske GreenGo Energy, der står for udvikling og opførelse, kalder det en milepæl, at projektet nu går ind i en ny fase.

”Det her er en milepæl. For os, for vores strategiske partner Encavis og for omstillingen til grøn energi i Danmark. Alene sammen med Encavis udvikler vi i Danmark mere end 500 MW tilskudsfri solenergi. Samlet set planlægger GreenGo Energy nu at skulle opstille mere end to gigawatt solenergi i Danmark sammen med Tier 1 investorer. Det er også en milepæl”, siger Karsten Nielsen.

Hos tyske Encavis er Chief Investment Officer/Chief Operating Officer, Mario Schirru, ligeledes begejstret: ”På cirka to et halvt år har vi realiseret mere end 280 MW solenergi med vores strategiske udviklingspartner GreenGo Energy i Danmark. Vores danske solcelleportefølje omfatter nu næsten 400 MW og er sammen med Tyskland (over 400 MW) og Spanien (583 MW), en af ​​vores største solcelleporteføljer i Europa. Engagementet i Danmark er dermed også et bidrag til yderligere diversificering af vores aktiviteter på vækstmarkedet for tilskudsfri solenergi”, siger han.

Encavis og GreenGo Energy indgik helt tilbage i 2019 et strategisk partnerskab om at opføre mere end 500 MW tilskudsfri solenergi i Danmark. De største (og første) projekter ligger i Ringkøbing-Skjern Kommune.

”Ikke mindst i Ringkøbing oplever vi store ambitioner. Samarbejdet med både kommunen og de lokale landbrugere, som lægger jord til, har været fremragende”, siger Karsten Nielsen med henvisning til, at selskabet også står bag en anden stor solcellepark i området samt at anlæggene indgår i kommunens planer om at huse en af verdens største energiparker med både vind, sol og power-to-X teknologi.

Nørhede-Hjortmose parken forventet at være i fuld drift fra 2026.

Om Encavis AG
Encavis AG (Prime Standard; ISIN: DE0006095003; tickersymbol: ECV) er en tysk producent af vedvarende energi og er noteret på Deutsche Börse AG's MDAX. Som en førende uafhængig elproducent (IPP) køber og driver Encavis (på land) vindmølleparker og solcelleparker i tolv europæiske lande. Anlæggene til bæredygtig energiproduktion genererer stabile udbytter gennem garanterede feed-in-tariffer (FIT) eller langsigtede elkøbsaftaler (PPA). Encavis-gruppens samlede produktionskapacitet udgør i øjeblikket mere end 3,5 GW, hvoraf mere end 2,1 GW tilhører Encavis AG. Det svarer til en samlet besparelse på omkring 0,8 mio. tons CO2 om året alene for Encavis AG.

Inden for Encavis-gruppen tilbyder Encavis Asset Management AG fondstjenester til institutionelle investorer. En anden virksomhed i gruppen er Stern Energy S.p.A., der er baseret i Parma, Italien, som er en specialiseret leverandør af tekniske tjenester til installation, drift, vedligeholdelse, renovering og genopbygning af solcelleanlæg i hele Europa.

Encavis har underskrevet UN Global Compact og er med i UN PRI-netværket. Encavis AG's miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige præstationer er blevet hædret af to af verdens førende ESG-vurderingsbureauer. MSCI ESG Ratings har bedømt Encavis på "A"-niveau og ISS ESG med deres "Prime"-mærke.

Læs mere her: www.encavis.com

Om GreenGo Energy Group
GreenGo Energy blev grundlagt I 2011 med en vision om at accelerere omstillingen til vedvarende energiproduktion ved hjælp af en innovativ og skalerbar forretningsmodel. GreenGo Energys 360-graders service platform inkluderer projektskabelse, strukturering af investeringsporteføljer, projektudvikling fra første spadestik frem til levering af strøm, konstruktions- og driftsfasen. Hele forløbet er fuldt skræddersyet til vores klienters behov og investeringsprofil.

GreenGo Energy har 19 GW sol-, vind- og P2X-projekter i forskellige udviklings- og konstruktionsstadier i syv amerikanske stater samt i Nordeuropa. Ud af disse projekter er mere end 4,5 GW indgået i kontrakt med partnerskabsaftaler med Tier 1-investorer i det vedvarende energimarked.

GreenGo Energy har hovedkontor i Denmark, og over 100 medarbejdere betjener kunder over hele verden.

Forrige
Forrige

GreenGo Energy går ind på det tyske marked i et 500 MW partnerskab med Encavis AG

Næste
Næste

GreenGo Energy og Nordic Solar indvier ny solcellepark ved Odense