GreenGo Energy går ind på det tyske marked i et 500 MW partnerskab med Encavis AG

Danske GreenGo Energy, der allerede er aktiv inden for vedvarende energi i USA, Europa og Nordafrika, går nu ind på det tyske marked i samarbejde med Hamburg-baserede Encavis AG. Med det nye 500 MW-partnerskab i Tyskland udvides det strategiske samarbejde mellem de to. Det omfatter i forvejen omfatter 600 MW solenergi i Danmark.

"Denne nye rammeaftale med vores strategiske partner, Encavis AG, sikrer i alt 500 MW solprojekter i Tyskland og er en hjørnesten i vores ambitioner på det europæiske marked. Samarbejdet er det logiske næste skridt for os ift. at udvide vores gennemprøvede og succesrige partnerskabsmodel med Encavis til også at omfatte Tyskland, hvor vi hurtigt udvider vores pipeline. Med aftalen tager vi vores fælles projektportefølje til det næste niveau med i alt mere end 1,1 GW", siger administrerende direktør for GreenGo Energy i Tyskland, Stefan Degener.

Partnerskabet med Encavis AG begyndte tilbage i 2019. Senest har de to partnere nået "Ready-to-Build"-status på en af Danmarks største solcelleparker, Nørhede-Hjortmose ved Ringkøbing (læs mere).

"Sammen med GreenGo Energy har vi realiseret mere end 280 MW solcellekapacitet i Danmark på omkring to et halvt år, hvoraf nogle allerede er tilsluttet nettet. Vi ønsker nu at fortsætte den fælles og succesfulde track record i samarbejde med deres hurtigt voksende kontor i Tyskland", siger Mario Schirru, Chief Investment Officer/Chief Operating Officer (CIO/COO) hos Encavis AG.

I Tyskland planlægger regeringen at etablere 140 GW solenergi inden 2030 som en del af klima- og energiomstillingsstrategien "Energiewende". Planen sigter mod at erstatte kul, atomkraft og gas med vedvarende energikilder. Målet er at nå net zero i 2045. Dermed rummer det tyske marked muligheder inden for både sol, vind, batterienergilagring, hybrid og megaton som en del af den fulde energitransformation.

 "Det tyske marked er klart et af de mest lovende og politisk engagerede omstillingsmarkeder i Europa i dag for solenergi, men også for vind, batterilagring og brint", siger Karsten Nielsen, CEO i GreenGo Energy.

"Efter mange års forberedelse og med vores etablering i Tyskland i 2022 er vi derfor glade for og stolte over at kunne annoncere vores første partnerskabsaftale her. Det er en vigtig milepæl på et vigtigt marked. 500 MW-partnerskabet i Tyskland med Encavis demonstrerer skalerbarheden af vores unikke 360-graders full-service platform og partnerskabstilgang", fortsætter Karsten Nielsen.

 Med den nye aftale har GreenGo Energy i alt 27 GW sol-, vind-, BESS- og P2X-projekter i forskellige udviklingsstadier og i alt 5 GW partnerskabsrammeaftaler med Tier1-investorer i vedvarende energi.

 

Om Encavis AG
Encavis AG (Prime Standard; ISIN: DE0006095003; tickersymbol: ECV) er en tysk producent af vedvarende energi, der er noteret på Deutsche Börse AG's MDAX. Som en førende uafhængig elproducent (IPP) køber og driver Encavis (på land) vindmølleparker og solcelleparker i tolv europæiske lande. Anlæggene til bæredygtig energiproduktion genererer stabile udbytter gennem garanterede feed-in-tariffer (FIT) eller langsigtede elkøbsaftaler (PPA).

Encavis-gruppens samlede produktionskapacitet udgør i øjeblikket mere end 3,5 GW, hvoraf mere end 2,1 GW tilhører Encavis AG. Det svarer til en samlet besparelse på omkring 0,8 mio. tons CO2 om året alene for Encavis AG. Derudover har gruppen omkring 1 GW kapacitet under projektering, hvoraf mere end 600 MW er ejet af Encavis.

Inden for Encavis-gruppen tilbyder Encavis Asset Management AG investerings services til institutionelle investorer. Et andet gruppemedlem er Stern Energy S.p.A., med base I Parma, Italien, som er specialiseret i tekniske løsninger inden for installation, drift, vedligeholdelse, renovering og genopbygning af solcelleanlæg på I hele Europa.

Encavis har underskrevet UN Global Compact og er med i UN PRI-netværket. Encavis AG's miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige præstationer er blevet hædret af to af verdens førende ESG-vurderingsbureauer. MSCI ESG Ratings har bedømt Encavis på "A"-niveau og ISS ESG med deres "Prime"-mærke.

Læs mere her: www.encavis.com

Om GreenGo Energy Group A/S
GreenGo Energy blev grundlagt I 2011 med en vision om at accelerere omstillingen til vedvarende energiproduktion ved hjælp af en innovativ og skalerbar forretningsmodel. GreenGo Energys 360-graders service platform inkluderer projektskabelse, strukturering af investeringsporteføljer, projektudvikling fra første spadestik frem til levering af strøm samt EPC-management and asset management. Hele forløbet er fuldt skræddersyet til vores klienters behov og investeringsprofil.

GreenGo Energy har 27 GW sol-, vind-, batterienergilagring og Megaton P2X-projekter i forskellige udviklings- og konstruktionsstadier i ni amerikanske stater samt i Europa og Nordafrika. Ud af disse projekter er mere end 5 GW indgået i partnerskab med Tier 1-investorer inden for vedvarende energi.

GreenGo Energy har hovedkontor i Denmark, og over 110 medarbejdere betjener kunder over hele verden.

Forrige
Forrige

GreenGo Energy og HOFOR indvier ny solcellepark i Fjerritslev, der både forbedrer biodiversiteten og reducerer CO2-udledningen

Næste
Næste

En af Danmarks største solcelleparker, Nørhede-Hjortmose tæt på Ringkøbing, opnår ”ready-to-build” status