GreenGo Energy og HOFOR indvier ny solcellepark i Fjerritslev, der både forbedrer biodiversiteten og reducerer CO2-udledningen

Den 29 MWp store solcellepark i nærheden af Fjerritslev er i fuld drift, og vil forsyne 9.000 husstande med grøn elektricitet. Som noget helt særligt er der blevet plantet vilde blomster og buske omkring parken og mellem solpanelerne for at forbedre biodiversiteten, samt at få parken til at gå mere i et med naturen og dermed minimere den visuelle påvirkning på omgivelserne.

Vust Holme solcellepark. Foto: HOFOR

Vedvarende energiproduktion behøver ikke at ske på bekostning af naturen. Ud over CO2-reduktionerne er HOFOR's nyindviede solcellepark i Vust Holme nær Fjerritslev omgivet af planter og vilde blomster, så den går i et med naturen og forbedrer biodiversiteten.

"Solenergi indtager en stadig vigtigere rolle i HOFORs energiproduktion. Derfor investerer vi i at opføre solcelleparker rundt om i landet i samarbejde med udviklere som GreenGo Energy, der er i stand til at føre projekter fra idé til endelig implementering samtidig med at der både tages hensyn til de lokale og til biodiversiteten," siger projektleder Bo Fisker Pedersen fra HOFOR.

Ud over at bidrage med øget biodiversitet vil vegetationsbæltet omkring parken skærme for udsigten til solpanelerne. Desuden vil området under og mellem panelerne blive holdt i ave af græssende får. Sammenlignet med landbrug, vil produktionen af grøn strøm således også bidrage til at forbedre biodiversiteten, reducere CO2-udledningen og muligvis forbedre kvaliteten af ​​grundvandet på grund af mindre brug af pesticider/gødning.

Solcelleparken på 29 MWp er udviklet og bygget af GreenGo Energy i tæt samarbejde med HOFOR, og har en forventet årlig produktion på 36 GWh, hvilket svarer til at levere grøn elektricitet til 9.000 husstande med dertilhørende reduktion af udledningen af CO2.

”Vi er stolte af at have udviklet og færdiggjort Vust Holme Solcellepark i et godt samarbejde med Jammerbugt Kommune, naboerne og ikke mindst HOFOR. Vi værdsætter HOFOR som en kompetent og langsigtet samarbejdspartner og ikke mindst for deres ambitioner om at udbygge produktionen af solenergi som en del af fremtidens energimiks”, siger Karsten Nielsen, administrerende direktør for GreenGo Energy.

Parken i Fjerritslev er konstrueret med trackere, hvilket vil sige vandret, bevægelige solpaneler, der følger solens gang over himlen, samt sensorer, der optimerer panelernes adfærd ved overskyede forhold, hvilket øger deres ydeevne og levetid. Byggeriet startede i 2022, og parken var fuldt operationel i sommeren 2023.

Om HOFOR
HOFOR A/S er Danmarks største lokale forsyner, der sørger for vand, varme, bygas, fjernkøling og afledning af spildevand for flere end 1 million mennesker i hovedstadsområdet. Vi opfører vindmøller og solcelleparker, der leverer energi til et grønnere Danmark. Sammen med vores otte ejerkommuner skaber vi bæredygtige byer med fokus på skybrudsprojekter, energioptimering og udvikling af fremtidens forsyningsløsninger. Vi tager ansvar og arbejder tæt sammen med vores kunder, universiteter, erhvervsliv og myndigheder. Vi har over 150 års erfaring, 1.500 ansatte og en årlig omsætning på over 6 milliarder kroner.

www.hofor.dk

Om GreenGo Energy Group A/S
GreenGo Energy blev grundlagt I 2011 med en vision om at accelerere omstillingen til vedvarende energiproduktion ved hjælp af en innovativ og skalerbar forretningsmodel. GreenGo Energys 360-graders service platform inkluderer projektskabelse, strukturering af investeringsporteføljer, projektudvikling fra første spadestik frem til levering af strøm samt EPC-management and asset management. Hele forløbet er fuldt skræddersyet til vores klienters behov og investeringsprofil.

GreenGo Energy har 27 GW sol-, vind-, batterienergilagring og Megaton PtX-projekter i forskellige udviklings- og konstruktionsstadier i ni amerikanske stater samt i Europa og Nordafrika. Ud af disse projekter er mere end 5 GW indgået i partnerskab med Tier 1-investorer inden for vedvarende energi.

GreenGo Energy har hovedkontor i Denmark, og over 110 medarbejdere betjener kunder over hele verden.

Næste
Næste

GreenGo Energy går ind på det tyske marked i et 500 MW partnerskab med Encavis AG